آیا با نحوه پیوند درخت پسته آشنایی دارید؟ در این مقاله از سالم نهال با ما همراه باشید تا این روش را آموزش دهیم.
پیوند پسته
پیوند عبارت است از جدانمودنقسمتی از زاینده یک گیاه و چسباندنآن به قسمتی از اندام روینده گیاه دیگر به نحوی که از ترکیب این اتصال، کولتیوار یا رقم مورد نظر به دست آید. باید گفت پیوند انواع مختلفی دارد از جمله شکمی، لولهای، وصلهای و مجاورتی که به منظورهای متفاوتی استفاده میشوند. در گیاهانی که نمیتوان آنها را با قلمه و پاجوش تکثیر نمود از پیوند برای حفظ مشخصات ژنتیکی پایه مادری استفاده مینمایند؛ به عبارت دیگر پیوند کردن تغییری در خواص ظاهری و باطنی پیوندک نمیدهد.
پسته گیاهی دو پایه است، بنابراین درختان نر و ماده جدا از یکدیگر هستند و بدین صورت با کاشت بذر و پیوند نزدن آن نیمی از نهالها نر و نیم دیگر ماده خواهند شد.
به دلیل دو پایه بودن درخت پسته در تکثیر توسط بذر، تنوع ژنتیکی بین درخت به وجودآمده و مرغوبیت درخت از بین میرود. گاهی نیز زمان لازم برای بالغشدن درختانی که توسط بذر تکثیر میشوند، طولانیتر میشود. بنابراین برایداشتن درختان یکدست و یکنواخت از یکرقم پر محصول و مرغوب و نیز برای کوتاه کردن دوره نونهالی باید از تکثیر غیرجنسی استفادهکرد.
به علت مجزا بودن گلهای نر و ماده از یکدیگر در درخت پسته، چنانچه تمام درختان پسته در باغی به تنهایی از درخت نر یا ماده تشکیل شدهباشند، آن باغ هیچگاه بهره نخواهدداد و لازم است که هر دو نوع درخت را نزدیک یکدیگر کاشت. بیشتر در بدو تاسیس باغ پسته برای هر ۹عدد درخت پسته ماده، یک درخت نر به منظور تامین مقدار لازم گرده برای تلقیح میکارند.
درختان هرسال میوه نمیدهند و اگر میوه دار شوند، مقدار آن بسیار کم میباشد
لازم به ذکر است درختان هرسال میوه نمیدهند و اگر میوه دار شوند، مقدار آن بسیار کم میباشد.
برای رفع این عیب و اصلاح باغات کهنه از پیوند استفاده میشود. به این طریق که روی پارهای از درختان ماده که به فاصله منظمی از یکدیگر قرار دارند، یک شاخه را با جوانه درخت نر پیوند میزنند تا هر سال مقدار کافی گرده برای بارور کردن گلهای ماده موجود باشد و بهره برداری از باغ هر سال یکسان و منظم گردد.
نکاتی که باید در رابطه با پیوندزدن درخت پسته رعایت کرد
از نکاتیکه باید در رابطه با پیوندزدن درخت پسته رعایت کرد این است که پیوندک پسته پهنتر و بزرگتر از پیوندک سایر میوهها است. باید توجه داشت که قطر پایهها به هنگام پیوندزدن به ویژه در محل اتصال کمتر از یک سانتیمتر نباشد. هر چقدر محل اتصال پیوندک بر روی پایه بالاتر از سطح زمین باشد، رشد درخت پیوندی پسته متعادلتر میشود. اما هرچه پیوند بالاتر زدهشود، قطر پایه آن نیز باید زیادتر و سن پایه هم بیشتر باشد.
در حالت اول، رشد پیوندک سریعتر میگردد و. پس تعادل بین پایه و پیوندک پس از چندی برقرار میشود و تطابق و سازگاری بین آنها به وجود خواهد آمد.
آنچه مسلم است و شواهد تایید میکند آن است که در بهار، زمانی که درخت به راحتی پوست میدهد و درجه حرارت هوا در حد مطلوبی است، بهترین زمانزدنپیوند است. هرچه هوا گرمتر و رطوبت کمتر باشد، درصد گرفتنپیوندها بیشتر از روزهایی است که هوا مرطوبتر یا بارانی است.
نهالستان آوا نهال
نهالستان آوا نهال یکی از معتبرترین مراکز تولید و پرورش نهال در ایران است. این مجموعه با داشتن تجربه و دانش فنی مورد نیاز، به تولید نهالهای مرغوب و با کیفیت از جمله درختان میوه، نهالهای زینتی، نهالهای گل و گیاهان دارویی میپردازد.
- تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09143417078
- تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09146517078