مقالات نهال پسته

انواع روش‌ کاشت پسته

انواع روش‌ کاشت پسته

آیا قصد کاشت پسته دارید؟ ما در این مقاله از وب سایت آوا نهال قصد داریم اطلاعات جامعی در مورد انواع روش‌ کاشت پسته ارائه دهیم. همچنین برای خرید ارقام ننهال پسته می توانید با آوا نهال در ارتباط باشید.

شناخت ویژگی‌های شاخص درخت پسته

­­­­­درخت پسته با نام pistachio درختی خزان‌کننده و یکی از درختانی است عمر طولانی دارد و رشد آن به کندی صورت می‌گیرد. برخی از درختان پسته تا ۱۰۰ سال عمر می‌کنند. این گیاه تک جنسی است و برای باردهی نیاز به گیاه نر و ماده می‌باشد. کاشت نهال پسته در مناطقی که آفتاب کاملی دارد، صورت می گیرد.

کاشت نهال پسته

برای کاشت نهال پسته باید ابتدا زمین را به طور کامل شخم بزنید و سپس با توجه به ریشه نهال، گودال‌هایی ایجاد کنید و نهال پسته را درون گودال‌ها قرار دهید. برای پر کردن گودال بهتر است که خاک را با کود دامی پوسیده مخلوط کنید و سپس داخل چاله بریزید. بعد از پر کردن چاله، اطراف نهال را به آرامی فشرده کنید تا تمامی فضا‌های خالی پر شود. در مرحله آخر پس از کاشت، نهال را آبیاری کنید.

زمان مناسب جهت کشت و پرورش نهال پسته

مشخص کردن بهترین فصل کاشت نهال‌های پسته با توجه به آب و هوای منطقه قابل کشت مشخص می‌شود. برای مثال در مناطق با آب و هوای معتدل، بهترین زمان کاشت نهال پسته، اواخر پاییز است. اما در مناطقی با آب و هوای سرد و یخبندان، بهترین زمان کاشت درخت پسته، بعد از برطرف شدن سرما و در اواخر زمستان صورت می‌گیرد.

بنابراین باید در هر منطقه ابتدا شناختی بر روی آب و هوای آن برای کاشت نهال پسته یا انواع دیگر داشت و سپس اقدام به کاشت درختان پسته کرد. به طور کلی نهال پسته در آب و هوای خشک و گرم رشد بهتری دارد و همچنین به آفتاب کامل در روز نیاز دارد.

رایج‌ترین روش‌ کاشت پسته

در کاشت درخت پسته، دو نوع روش وجود دارد که می‌توانید یک از این روش‌ها را جهت کاشت انتخاب کنید.

  • کاشت بذر پسته
  • کاشت نهال پسته

کاشت بذر پسته

یکی از روش‌های کاشت پسته، کاشت بذر آن است. در روش کاشت بذر، ریشه درخت بهتر توسعه پیدا می کند و معمولا مقاومت بهتری دارد. این روش طولانی‌تر می‌باشد و نیاز به مراقبت بیشتری دارد.

برای کاشت بذر پسته باید در پایان اسفند یا در ابتدای بهار اقدام کرد. به صورتی که ابتدا بذر‌ها را به مدت ۲۴ ساعت خیس می‌کنیم، سپس آن را با قارچ کش ضدعفونی کرده؛ حال بذر را به مدت ۵ روز در کیسه پارچه‌ای قرار می‌دهیم و هر روز آن را مرطوب می‌کنیم تا بذر‌ها جوانه بزنند. بذر‌های جوانه‌زده آماده کاشت در زمین یا در گلدان هستند. البته باید توجه داشته باشید که  قبل از کاشت، باید بذر‌های پسته جوانه‌زده را نیز با قارچ کش ضدعفونی کنید.

کاشت نهال پسته

در این روش که مسیر آن کوتاه‌تر است، باید نهال پسته را از مراکز معتبر تهیه کنید و سپس اقدام به کاشت نهال پسته در زمین اصلی نمایید. در انتخاب نهال باید به پایه و پیوندک نهال نیز دقت کنید. معمولاً در مورد پسته، پایه را از ارقام مقاومی انتخاب می‌کنند تا نسبت به شرایط خاک و محیطی مقاوم باشد.

در کاشت درخت پسته باید توجه داشت که نهال‌های نر و ماده به نسبت معین تهیه و کاشت شود تا به باردهی مطلوب برسید. معمولاً در باغ‌های کوچک به ازای هر ۹ نهال ماده، یک نهال نر کاشته می‌شود که این تعداد در باغ‌های بزرگ می‌تواند به میزان هر ۱۵ تا ۲۰ نهال ماده، یک نهال نر هم برسد. در این روش کاشت نهال پسته حدود سه سال زودتر می‌توان به محصول رسید. بنابراین بیشتر کشاورزان و باغداران این روش را به روش اول ترجیح می‌دهند.

نهالستان آوا نهال

نهالستان آوا نهال یکی از معتبرترین مراکز تولید و پرورش نهال در ایران است. این مجموعه با داشتن تجربه و دانش فنی مورد نیاز، به تولید نهال‌های مرغوب و با کیفیت از جمله درختان میوه، نهال‌های زینتی، نهال‌های گل و گیاهان دارویی می‌پردازد.

  • تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09143417078
  • تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09146517078
امتیاز شماpost

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *