مقالات, مقالات نهال به

آموزش کاشت نهال به

آموزش کاشت نهال به

آموزش کاشت نهال به

در این مقاله از وب سایت نهالستان آوا نهال می خواهیم در مورد کاشت نهال به توضیحاتی ارائه دهیم. میوه درخت به؛ به‌ دلیل طعم گس و بافت سفت و سخت آن، شاید طرفداران زیادی برای خام‌ خواری نداشته باشد، اما خواص گوناگون و زیاد آن و داشتن مقادیر فراوان آنتی‌ اکسیدان و ویتامین‌ها و املاح مختلف سبب‌شده‌است تا افراد جذب آن شوند.

علاوه‌ بر آن رایحه دلنشین و رنگ زرد طلایی آن و بافت صورتی رنگ و نرم و اسفنجی‌ای که بعد از پخت پیدا می‌کند، همچنین پکتین موجود در آن باعث‌شده است تا جای خود را در میان طرفداران تغذیه سلامت، آشپزها و شیرینی‌پزها حفظ کند.

مراحل کاشت به:

درخت به، که شبیه سیب و گلابی است دارای میوه‌ای گس و قابض بوده و از نظر سایز، درختی کوچکتر از درختان سیب و گلابی است. این درخت برای گلدهی و رشد نیاز به سرمای زمستان داشته و در بهار که به گل می‌نشیند، پس از اتمام دوره گلدهی و ناپدید شدن گل‌های سفید صورتی زیبای آن، میوه‌های جوان و کرکی شکل آن ظاهر می‌گردند و به مرور که میوه آن رشد می‌کند، از حالت کرکی بودن خارج می‌گردد.

برای کاشت نهال به، باید از نیازهای آن مطلع شوید و با توجه به موقعیت و مکانی که قصد کاشت نهال را در آنجا دارید، مراحلی رو طی کنید تا به درستی نهال شما با محیط جدید سازگار‌شده و دچار مشکل نگردد. می‌ توان نهال را نیز هم در گلخانه نگهداری کرد و یا در باغ یا مزرعه کاشت نمود. در هنگام کاشت نهال به، مواردی را باید در نظر گرفت که شاید تا حدودی بین کاشت تمام نهال‌ها مشابه باشد.

مواردی مانند؛ فاصله کاشت نهال‌ها از یکدیگر، گرده‌افشانی متقابل، خاک مناسب، نور و آفتابگیری محل کاشت، آبیاری و زمان کاشت که همه به رشد مناسب نهال کمک می‌کنند. نکته آخر اینکه باید به نیاز سرمایی درخت به توجه کرد؛ این درخت به به زمانی نسبتا 400 تا 500 ساعت سرما نیاز دارد و نسبت به درختان سیب و گلابی مقاومت کمتری نسبت به سرما دارد.

انواع کاشت نهال به چیست:

درخت به با نام علمی« Cydonia oblonga» با ارتفاع متوسط خود، عموماً از سال سوم یا چهارم کاشت میوه می‌دهد. برای کاشت نهال به، روش‌های مختلفی وجود دارد. با اتخاذ این روش‌ها و رعایت شرایط و نکاتی که در بالا به آن اشاره‌شد و در ادامه به آن‌ها پرداخته‌خواهد‌شد، می‌ توانیم درخت به بالغ و باروری داشته‌باشیم. جهت کاشت به که برگ‌ها و میوه‌ های کرکی دارد، می‌ توان از روش‌های مختلفی مانند؛ کاشت بذر، قلمه‌زدن، پاجوش درخت به، پیوند زدن و خواباندن بهره‌مند‌شد.

کاشت بذر به:

برای پرورش درخت به از طریق بذر، نیاز است که دانه‌های به را از داخل میوه آن خارج‌ساخت. سپس آن‌ها را شسته تا ذرات گوشت میوه روی دانه‌ها باقی نماند. سپس در جایی خنک به مدت یک یا دو روز قرار داده تا خشک شوند. آنگاه داخل یک کیسه نایلونی، مانند زیپ‌ کیپ را تا ¾ از ماسه مرطوب یا خزه اسفنجی تمیز پر کنید. سپس دانه‌ها را در آن بگذارید. درب کیسه را بسته و کیسه را به مدت تقریباً 3 ماه در یخچال قرار دهید.

بعد از این مدت 1 یا 2 دانه را در یک گلدان با خاک مخلوط کاشته و گلدان را کنار پنجره خود قرار دهید. به یاد داشته‌باشید دانه‌ های به باید در عمق یک سانتی‌متر از سطح خاک گلدان کاشته شوند. هنگامی که دانه‌ها جوانه زد و رشد کرد و دارای دو برگ شد، زمان آن رسیده‌است که گیاهان کوچک را به داخل خاک باغچه یا باغ منتقل نمایید.

کاشت از طریق قلمه زدن:

قلمه‌زدن؛ روشی دیگر برای کاشت درخت به، استفاده از روش قلمه‌زدن است. به این صورت که می‌ توان از دو نوع قلمه چوبی و قلمه نیمه‌چوبی استفاده کرد. قلمه‌ها باید بدون برگ باشند و زمان‌گرفتن قلمه چوبی در آواخر پاییز و اوایل زمستان است و زمان‌گرفتن قلمه نیمه‌چوبی، از اواخر تابستان تا اوایل پاییز است.

در هنگام گرفتن‌قلمه باید دقت کنید که از زیر گره‌ای که روی ساقه است، برش بزنید. در انتهای قلمه می‌ توانید قسمتی از پوست را جدا کنید که سرعت ریشه‌زایی افزایش‌یابد. قلمه‌ها را در گلدانی که دو قسمت شن و یک قسمت خاک برگ دارد کاشته‌و‌باید همیشه سطح خاک رطوبت داشته باشد.

همچنین می‌ توانید از هورمون‌های ریشه‌ زایی قبل کشت نیز استفاده کنید و روی گلدان قلمه را جهت حفظ رطوبت با نایلون بپوشانید. گلدان حاوی قلمه را می‌بایست دور از نور مستقیم خورشید به مدت 2 تا 3 ماه نگهداری کرد تا قلمه‌ها ریشه دار‌شده و آماده‌کاشت در باغ‌و‌باغچه شوند.

کاشت درخت به از طریق پیوند‌زدن:

پیوند‌زدن؛ پیوند نیز روش دیگری است که برای‌داشتن یک درخت به استفاده‌می‌شود. نیاز به یک گیاه پایه و پیوند گرفته‌شده از یک درخت به است که دارای شرایط و میوه مناسب و با کیفیت باشد. با استفاده از روش‌های انجام پیوند، محل برش ساقه پیوندی را آماده‌کرده و بر روی پایه مورد نظر قرار می‌دهیم.

قطر پیوند و پایه باید یکسان بوده و با ایجاد برش‌هایی هر دو کاملاً یکدیگر را پوشانده‌و‌روی هم قرار‌بگیرند. روش‌های پیوند‌زدن مختلفی را می‌ توان به کار بست. به عنوان مثال از یک درخت بالغ با قدرت باروری بالا می‌ توان با روش پیوند زبانه‌ای، پیوندی را روی پایه مورد نظر قرار داد. به عنوان مثال، پایه زالزالک یکی از پایه‌های مناسب برای پیوند درخت به است.

خواباندن؛ در‌اینجا مانند استفاده از طریق‌خواباندن در گیاهان‌دیگر، می‌‌توان قسمتی از یکی از شاخه‌های بلند را در‌حالیکه به درخت وصل‌است، زیر‌خاک قرار‌داد. در این وضعیت شاخه خوابانده‌شده در مجاورت با رطوبت خاک ریشه می‌زند. بعد از اینکه از ریشه‌زدن آن شاخه مطمئن شدیم، شاخه را از درخت اصلی جدا می‌کنیم.

نهالستان آوا نهال

نهالستان آوا نهال یکی از معتبرترین مراکز تولید و پرورش نهال در ایران است. این مجموعه با داشتن تجربه و دانش فنی مورد نیاز، به تولید نهال‌های مرغوب و با کیفیت از جمله درختان میوه، نهال‌های زینتی، نهال‌های گل و گیاهان دارویی می‌پردازد.

برای خرید ارقام نهال گردو میتوانید کلیک کنید

  • تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09143417078
  • تلفن تماس با کارشناسان فروش : 09146517078

امتیاز شماpost

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *